after marriage #1

still adapting. lot to learn!!
nak bukak fb pon tak sempat ape tah lagi nak mengapdet blog
fuhhh letihhhhh
dala skang da keje mencabar sket compare dengan keje dulu

dulu:

office hour - 8am - 5pm
keluar rumah 7++am
sampai rumah 5.30++pm

now:

office hour - 8.30am-5.30pm
keluar rumah - 6.40++am
sampai rumah 7++pm

GILA!!!


btw gambo kawen akan diupload later
both side tak dapat lagi gambo kawen
tuh tak ble nak upload
nantikan yeaaaaa
wah macam gambor meletop je kannnn

teaser: pengantin gemok!

getting married #9

postsecret

getting married #8

lokasi: IPK Pahang
waktu: pukul 6 da kot

mak: *menghulurkan kad*

pakcik yang tidak dikenali: anak yang mana nak kawen nih?

aku: *bediri senyum*

mak: yang nih la.

pakcik: eh muda nya da nak kawen? umur berapa da nih?

aku: baru nak masuk 18 pakcik.

ok tipu takkan la nak cakap camtu kat pakcik polisi. tak berani kot.
perkahwinan nih bukan bermakna i da tua tetapi berkahwin muda :)

jikalau #1



aku dikenali sebagai kaki berangan n merapu dikalangan rakan2 rapat.
jadi nya hari nih aku nak kongsi angan2 aku untuk menjadi penyanyi

jikalau suara saya sedap macam minah estrella tuh ke, zee avi ke
komfem saya jadi penyanyi.!!

saya nak jadi indie dulu, baru la nampak macam cool.
masuk mainstream terus meletup tebaboo!

saya musti la nak jadi trendsetter juga
yuna da pakai tudung lilit
saya nak pakai tudung bawal (beliau cakap saya cantik pakai tudung bawal*perasan*)
pastu mungkin sentiasa berjacket or cardi yang cung2 and cute
komfem jualan akan melambung

wah saya musti la berbakat main alat muzik jugak
compose lagu, lirik semua tiptop
memang genius la
kalo lagu sedih, pertama kali dengar komfem akan menanges
kalo lagu fun, pertama kali dengar komfem betepuk tangan lompat bintang

owh saya musti la nak mengekal kan bentuk badan chubby nih
so takde la orang cakap nak jadi artis kene selim melim
orang chubby pon ble market jugak

da meletup sikit saya musti la nak buat tv program jugak
macam arashi (artis jepun)
sumpah kelakar rambut sekor2 ahaha
source: google

diorang punye tv program musti la super fun sebab ada makan2
diorang macam jemput artis2 n artis2 tuh boleh request apa yang diorang nak sangat makan. musti la super best camtu, sebab nye secara tak langsung saya dapat makan jugak makanan yang super best2!
setiap hari tengok cite nih memang meleleh je air liur, super terliur!

bercakap pasal fesyen tudung tadi, saya jugak akan menubuhkan syarikat pengeluar tudung sendiri, jadi apabila da suam2 kuku sket, boleh la saya fokus pada bisnes tudung. wahhh very ambitious ok!
tudung keluaran saya sumpah takkan semahal tudung-super-mahal-kualiti-sama-macam-pasar-malam, affordable untuk semua. kecantikkan kan hak setiap insan, jadi saya takkan menafikan hak2 kalian semua

hmm oklah ada surat nak kene buat nih
hingga berjumpa lagi, daaaa



getting married #7

mak: hujan kat sini tak berhenti2 nih, cane

aku: alaa kan da suh cari bomoh hujan

*niat bergurau*

mak: haih kalo tuhan da nak bagi tuh nak buat cane lagi blablabla

*pedih telinga kene bebel*

aku: yeala, yeala

mak: abah suh nikah gantung, kenduri lain kali

aku: what the???

*ok pedooh nak kene tampar cakap camtuh*

aku: alah orang laen kawen boleh je, kite try jela dulu nanti

mak: ha yeala. tuh la kan da cakap blablabla

aku: yeala, yeala


haihhh semoga semua bejalan lancar!


p/s: extremely ngeri.!!

getting married #6

semakin goyah dengan diet
semalam nasi kukus ayam berempah
hari nih nasi goreng paprik
*both makan nasi separuh, lauk licin!

harus bergigih, wiken nih dok umah makan buah je.
pakcik tuh balek kampung so just stock up buah2 dalam fridge!
*cyg nanti p carefour eh beli buah?

getting married #5

mari beramai2 menjerit

"OOO MAI GOD!!!"





p/s: dah tak lama dah tapi banyak yang tak setel. harap semua ok2 je

Back to Home Back to Top .: E.t.e.r.n.a.l.P.e.a.c.e :.. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.